Groenlof

wanneer andijvie in seizoen eten?

Voordelen Rijk aan calcium en ijzer

Hoe kiezen Stevige, groene krop

Hoe bewaren Afgedekt in de koelkast

Groenlof, ook wel suikerbrood genoemd, is een cichorei en familie van witlof en andijvie. Het blad heeft een stevige steel en een brede hoofdnerf. De tweejarige plant lijkt een beetje op Chinese kool.  

Wat is het juiste seizoen in België?

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
  • Oorspronkelijk seizoen
  • Verlengd seizoenMore info
  • Buiten seizoen

In tegenstelling tot het oorspronkelijke seizoen, waar groenten en fruit enkel worden geteeld in open lucht of koude serre, worden bepaalde soorten tijdens het "verlengd" seizoen geteeld met extra energie (bv. in een verwarmde serre) of langer bewaard met intensieve frigobewaring.

Voedingswaarde Per 100 g
Energie 16 kcal
67 kJ
Vetten
  • Verzadigde vetten
  • Enkelv onv vetzuren
  • Meerv onv vetzuren
0 g
0 g
0 g
0 g
Koolhydraten
  • Waarvan suikers
1,5 g
0 g
Eiwitten 1,2 g
Vezels 1,6 g
Zetmeel 0 g
Zout 0,03 g
Water 94,5 g
Vitamines en mineralen
Voedingswaarde Per 100 g
Calcium 35 mg 
Folaat 16,2 µg
Fosfor              30 mg
IJzer 1 mg
Jodium 3,3 µg
Kalium 230 mg
Koper 0 mg
Magnesium
10 mg
Natrium 10 mg
Selenium µg
Vitamine A µg
Vitamine B1 60 mg
Vitamine B2 80 mg
Vitamine B6 50 mg
Vitamine B12 µg
Vitamine C 6,8 mg
Vitamine D µg
Vitamine E 0,5 mg
Vitamine K µg
Zink 200 mg

Wat zijn de voordelen van groenlof?

Groenlof is rijk aan calcium en ijzer

Hoe groenlof kiezen?

Kies een stevige krop met een mooie groene kleur.

Hoe groenlof bewaren?

Dek groenlof af en bewaar de groente in de groentenlade van de koelkast om te voorkomen dat hij uitdroogt. De kunt de groente zo enkele weken bewaren.

Hoe groenlof klaarmaken?

Groenlof kan zowel rauw als gekookt gegeten worden, maar meestal wordt deze groente gestoofd. Hij is lekker in stamppot en knapperige wintersalades, maar past ook in een wokgerecht. 

Groenlof heeft een eerder bittere smaak die ergens tussen witlof en andijvie valt.

Verwijder de buitenste bladeren van de krop. Je kunt groenlof een tijdje in lauw water leggen om wat van de bitterheid weg te nemen.

Wat is het beste dieet?

Vergelijk ze allemaal en ontdek onze aanbevelingen